Đurić: Neiskrena jadikovka Jeremića nad Srbima van Srbije

Novosti 05.08.2019 11:41
Đurić: Neiskrena jadikovka Jeremića nad Srbima van Srbije


'Jeremićeva jadikovka nad sudbinom Srba van Srbije nije iskrena, i jedino zbog čega tuguje je to što sa vlasti nije otišao još bogatiji', kaže Đurić.Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Marko Đurić ocenio je da Vuk Jeremić, lamentirajući nad zaista teškim položajem Srba u regionu, zapravo prebacuje samome sebi, pošto je, kako tvrdi, u njegovo i Đilasovo vreme Srbija ostala bez zajedničke države sa Crnom Gorom, a stotine hiljada Srba postali su dijaspora.

"Jeremić i treba da se posipa pepelom zbog toga što je oligarhija čiji je i sam bio deo preuzela državu površine 102.350 kvadratnih kilometara, a svojim naslednicima su ostavili manje od 89.000 kvadratnih kilometara, od čega je 10.887 kvadratnih kilometara na Kosovu i Metohiji, gde je, takođe, za njihove vlasti proglašena nezavisnost", naveo je Đurić u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Te brojke, kako kaže, najbolji su podsetnik "na tragični bilans jedne neodgovorne i nedržavotvorne vlasti, čiji su predstavnici Jeremić i Đilas na položaj došli kao puki siromasi, a sa njega otišli kao multimilioneri".

"Ali Jeremićeva jadikovka nad sudbinom Srba van Srbije nije iskrena, i jedino zbog čega tuguje je to što sa vlasti nije otišao još bogatiji", kaže Đurić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su danas Srbi u Crnoj Gori u najtežem položaju i da je to ubedljivo najugroženija etnička grupa na čitavoj teritoriji Evrope, uz mogući izuzetak položaja Srba na Kosovu i Metohiji. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak