Tompsonov koncert u Splitu – nestanak struje i ustaški pokliči

RTS 05.08.2019 10:23
Tompsonov koncert u Splitu – nestanak struje i ustaški pokliči


Koncert Marka Perkovića Tompsona održan je na prepunoj splitskoj Rivi. Nastup su pored dva nestanka struje obeležila dobro poznata "Čavoglava", ustaški pokliči i prigodna obeležja.Portal Indeks navodi da je splitsku Rivu ispunila poslovično nekritična publika.

"Dovedeš im Tita, eto ih na Rivi, dovedeš im Tuđmana, eto ih na Rivi, dovedeš im Tompsona, eto ih na Rivi. Mahalo se zastavama, nosilo se majice HOS-a s ustaškim pozdravom, pjevalo se "Juru i Bobana", radilo se sve što se podrazumijeva da se radi na nastupu osobe koja skoro 30 godina živi od toga što je neko vrijeme ratovala u Hrvatskoj vojsci", ističe se u komentaru Indeksa.

Tompson otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju koji su glasno zazivali njegovo ime i kao sastavni dio pesme "Čavoglave" na poklič "Za dom!", odgovorili "Spremni".

Kako ističe komentator Indeksa, preživele su se Čavoglave, pa Anica, kninska kraljica "zbog koje heroj Tompson u večnom ratu pali Krajinu do Knina".

Koncert će ostati upamćen po tome što je dva puta nestajalo struje, ali to izvođača i prateći mu bend nije pokolebalo u nastojanju da odsviraju predviđeni repertoar, piše Jutarnji list

"Dragi prijatelji, večeras se moram zahvaliti braniteljima ovog grada i županije što smo ovdje došli uoči Oluje. Čestitam još jedan Dan pobjede, ovo je naš dan, veliki dan. Nemojmo nasjedati ni na kakve provokacije. Budimo zajedno kao što smo bili za Oluju!", rekao je Tompson na kraju koncerta, taman nakon što se završio vatromet.

Indeks zaključuje da je za koncert potrošeno 400 hiljada kuna (54.000 evra) za produkciju, kako se ocenjuje, estetski i tehnički katastrofalnog događaja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak