Pančevačkom mostu neophodna hitna rekonstrukcija

Politika 05.08.2019 10:07
Pančevačkom mostu neophodna hitna rekonstrukcija


Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd” upozorila je danas da je situacija na Pančevačkom mostu svakim danom sve gora i da taj most predstavlja ozbiljnu pretnju po sve koji ga koriste.„Pored redovnog održavanja koje očigledno nedostaje, most zahteva ozbiljnu obnovu 54 godine nakon poslednje rekonstrukcije. Iako su urađeni određeni radovi na pristupnim saobraćajnicama i delovima stubova ispod vode pre desetak godina, glavni i veći deo mosta nije rekonstruisan”, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, pored problema sa dotrajalom konstrukcijom i pešačkim stazama koje pokušavaju da koriste i biciklisti, trenutno najveća opasnost dolazi od nebezbedne ograde koja je zarđala ili na određenim delovima mosta nedostaje.

Inicijativa je ocenila da je krajnje vreme da, pre nego što bude kasno, Pančevački most dobije budžetsku pažnju i podršku stručnih službi da bi bio značajno osposobljen za normalno korišćenje, uz maksimalnu bezbednost, jer ga dnevno koristi preko 100.000 automobila, autobusa, kamiona, a pored toga njime saobraćaju i vozovi.

„Količina nebrige za ovaj most i njegovu sanaciju, pored tolikog značaja koji ima za Borču, Kotež, Ovču, Krnjaču i sva druga naselja, je omalovažavanje građana sa leve obale Dunava. U poređenju sa projektima poput muzičke fontane, gondole ili novogodišnje rasvete u koje se ulažu milioni našeg novca, 'Pančevac' je od svakodnevnog životnog značaja za građane i građanke”, dodaje se, prenosi Beta.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd” najavila je da neće prestati da se zalaže za transparentno trošenje novca iz gradske kase i sređivanje delova grada tamo gde je to najneophodnije i uz jasne planove i koordinisane poslove na rekonstrukcijama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak