Đilas: Naredni sastanak vlasti i opozicije uz prisustvo medija

RTV 05.08.2019 09:52
Đilas: Naredni sastanak vlasti i opozicije uz prisustvo medija


Dragan Ðilas je obavestio organizatore narednih razgovora vlasti i opozicije na FPN-u da na njima neće učestvovati ukoliko ne budu otvoreni za javnost.Predsednik Stranke slobode i pravde Draga Đilas danas je obavestio organizatore narednih razgovora vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka da na njima neće učestvovati ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

Kako je naveo, prethodno učešće je prihvatio uprkos ranije iznetom stavu da je opozicija već trebalo da saopšti da će bojkotovati izbore i uprkos tome što u razgovoru učestvovao s ljudima koji, kako kaže, svakodnevno vode hajku protiv njega, ali je, dodaje, želeo da učini sve što je u njegovoj moći da se smanje tenzije koje postoje u našem društvu.

Napominje da je poštovao dogovor da se ne iznose detalji razgovora nakon sastanka, što, tvrdi, druga strana nije ispoštovala.

Ono što ne može da prihvati, kako je naveo, je da organizator, a to su Milan Antonijević i Fond za otvoreno društvo, neistinito informišu javnost da su učesnici razgovora bili konstruktivni, te da tendeciozno saopštavaju kako se bojkot tokom razgovora nije pominjao i kako dogovor samo što nije postignut.

''Kako je konstruktivno kada se već prvom govorniku upada u reč, kada se prekidaju ljudi ponavljanjem hiljada puta ponovljenih laži? Ili kada predstavnici vlasti kao pesmicu ponavljaju da je u Srbiji sve odlično i da nema ni potrebe da se razgovara o bilo čemu što opozicija zahteva, osim o nekim tehničkim stvarima'', pita Đilas, a da bi se to izbeglo predlaže da naredni sastanak bude otvoren za predstavnike medija.

To, napominje, nikome od učesnika ne može predstavljati problem, a suprotnom, poručuje, Stranka slobode i pravde na narednom sastanku neće učestvovati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak