Zatvoren Festival evropskog filma na Paliću, 'Zlatni toranj' za 'Jadnike'

N1info 27.07.2019 19:04
Zatvoren Festival evropskog filma na Paliću, 'Zlatni toranj' za 'Jadnike'


'Zlatnji toranj' za najbolji film ovogodišnjeg 26. festivala evropskog filma na Paliću pripala je francuskom filmu 'Jadnici' reditelja Lađa Lija.Svečanom ceremonijom dodele nagrada najboljim evropskim ostvarenjima i prikazivanjem filma "Mladi Ahmed" belgijskog dvojca, braće Darden, večeras na Letnjoj pozornici zatvoren 26. Festival evropskog filma Palić, saopštili su organizatori.

Nagrada "Zlatni toranj" za najbolji film iz glavnog programa pripala je francuskom ostvarenju "Jadnici" reditelja Lađa Lija.

"Palićki toranj" za najbolju režiju dodeljen je letonskom reditelju Jurisu Kursietisu za film "Oleg" takođe iz glavnog programa.

Specijalno priznanje 26. Festivala evropskog filma Palić dodeljeno je reditelju Jaronu Šaniju i glumcu Eranu za film "Okovan", kao i AniMariji Rossi, rediteljki filma "Ajvar" koji je svetsku premijeru imao upravo na Palićkom festivalu.

Specijalno priznanje žirija kritike dodeljeno je glumici Martini Apostolovoj, za glavnu ulogu u bugarskom filmu "Irina" Nadejde Koseve.

Ovogodišnje, 26. izdanje Festivala evropskog filma Palić, održano je od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

U okviru predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici je predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, i to u više od 15 različitih selekcija i programskih celina.

Organizatori navode da je pored bogatog filmskog programa, publika uživala i u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, radionicama i stručnim predavanjima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak