Detalji ubistva u Zagrebu: Ubica imao dete sa žrtvom - bebu koja je preživela

N1info 03.08.2019 18:59
Detalji ubistva u Zagrebu: Ubica imao dete sa žrtvom - bebu koja je preživela


Policija je objavila deo detalja o šestostrukom ubistvu na zagrebačkoj Kajzerici i samoubistvu počinioca.Hrvatska policija pronašla je šest beživotnih tela u četvrtak uveče u jednoj kući u zagrebačkom naselju Kajzerica, u blizini "Hendriksovog mosta". 

Načelnik policijske uprave Marko Rašić rekao je da je policija primila nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja, a na mestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba - dva muškarca, tri žene i jedno dete.

Počinioca policija povezuje s jednom od žrtava, s kojom ima zajedničko dete, sedmomesečnu bebu koju je policija pronašla na mestu zločina. Dete je odvedeno u Hitnu pomoć, gde je pregledano, nakon čega je zbrinuto u odgovarajućoj ustanovi, rekao je Rašić.

"Motiv zasad nismo utvrdili. Pre nekoliko minuta je završen uviđaj na mestu samoubistva, intenzivno kriminalističko istraživanje traje pa ćemo videti o čemu bi se moglo raditi", rekao je Rašić. 

Kako je naveo, nije bilo nikakvih informacija, pretnji ili porodičnog nasilja od strane počinioca prema žrtvi.

"Počinilac nije evidentiran za neka krivična dela, izuzev što je evidentiran 2016. godine za počinjenje prekršaja za narušavanje javnog reda i mira na području Trešnjevke", rekao je Rašić.

Među žrtvama je porodica i mlađa muška osoba, za koju će policija tek utvrditi po kom se osnovu zatekla u toj porodici.

"Na mestu izvršenja samoubistva pronašli smo vatreno oružje kojim je samoubistvo izvršeno. Počinilac je od 2017. godine imao prebivalište kao i žrtve. Možemo potvrditi da je dete jedne od žrtava i počinioca, a oružje ilegalno", rekao je Rašić.

Policija je potvrdila da se počinilac bavio taksi prevozom, te da je rođen u Vukovaru 1983. godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak