Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota, išla bih na koncert u Splitu

Danas 03.08.2019 14:53
Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota, išla bih na koncert u Splitu


Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsedničku trku nakon proslave Dana pobede i obeležavanja „Oluje“, i dodala da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu uz ocenu da je on veliki patriota.Gostujući u emisiji “S predsednicom van protokola”, Grabar Kitarović je rekla da bi svakako svratila na Tompsonov koncert.

„To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima”, rekla je ona i dodala da 4. avgusta s Ministarstvom odbrane organizuju prijem u Kninu.

Za dvojezične ploče u Vukovaru, Grabar Kitarović kaže da ih treba postaviti kada se zaleče sve rane koje su i danas vidljive na svakom koraku.

“On (Tompson) nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvezde koju je nosila tadašnja JNA”, rekla je ona i zaključila da su pesme koje danas peva Tompson kritika hrvatskog društva, prnosi Hina.

Predsednica Hrvatske pozdravila je da to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja pobedničke hrvatske vojske s obzirom da je „Domovinski rat“ u temeljima moderne Hrvatske.

Za rejting Vlade i HDZ, koji je prema anketama u padu, već šest meseci, Grabar Kitarović kaže da se to i na nju odrazilo jer, iako je nadstranačka osoba potiče iz te stanke.

Ona je ocenila da su Hrvati “malo previše negativno raspoloženi, cinični i samokritični” i poručila je da se u budućnost mora krenuti s više samopouzdanja i optimizma.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak