Prijatelji - porodica koju ste sami izabrali

Mondo 02.08.2019 14:39
Prijatelji - porodica koju ste sami izabrali


Pravi prijatelji, oni koji su sa vama i u dobri u zlu, zapravo su porodica koju ste sami izabrali. I tako treba da se ponašate prema njimaBez obzira na to koliko imate godina, važno je da oko sebe imate prijatelje. One, koji će biti uz vas u srećnim i tužnim trenucima, i za koje ćete vi uvek biti tu.

Pročitajte zašto je važno da imate prijatelje i danas, na Svetski dan prijateljstva koji se obeležava 30. jula, pošaljite ovo pravim prijateljima.

Oni su vaša podrška

Kažu da je lako biti prijatelj u lepim trenucima, ali se pravi prijatelji poznaju po tome što su uz vas i kada je teško. I baš u takvim situacijama shvatite koliko je važno i lepo imati uz sebe nekoga ko će da vas zagrli, uteši, pruži podršku i čvrsto stisne ruku.

Podižu vam samopouzdanje

Okruženost prijateljima dobro deluje na samopouzdanje. Sa druge strane, kada nemate prijatelje, osećate se usamljeno, kao da nemate ničiju podršku, a to vas čini ranjiivim i sklonijim problemima poput depresije ili zloupotrebe supstanci.

Ako pored sebe imate najmanje jednu osobu na koju možete da se oslonite, to je već dovoljno da imate više samopouzdanja.

Pomažu vam da budete aktivniji

Mnogo je lakše da izađete napolje da šetate, trčite ili idete u teretanu, kada imate sa kim! Nije reč ni samo o sportu – prijatelji vas "pokreću" da probate nove stvari, nove hobije, "guraju" vas izvan zone komfora i pomažu vam da otkrijete neke nove stvari o sebi.

Pozitivno utiču na vas

Ako ste okruženi prijateljima koji su ljubazni, pomažu drugima, koji su ambiciozni ili okrenuti porodici, to sve može da pomogne da i vi razvijete iste vrednosti. Ovakve, pozitivne veze u životu pomažu vam i da se generalno bolje snalazite u društvu.

Pozovite svoje prijatelje, recite im koliko ih cenite, zahvalite im što su vaša druga porodica i što tako dobro utiču na vas! A možete i da im pošaljete ovaj tekst...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak