Šerbedžijina uloga u 'Virdžiniji' kruna karijere

RTV 02.08.2019 13:16
Šerbedžijina uloga u 'Virdžiniji' kruna karijere


Uloga Džordža Radeta Šerbedžije u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički predstavlja krunu njegovog pozorišnog stvaralaštva, kazao je Tanjugu reditelj Jug Radivojević, koji je od nedavno i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.Uloga Džordža Radeta Šerbedžije u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički predstavlja krunu njegovog pozorišnog stvaralaštva, kazao je Tanjugu reditelj Jug Radivojević, koji je od nedavno i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", koja se odigrala se 29. jula na Malom Brionu privukla je veliku pažnju u čitavom regionu, a publika i kritika hvale izuzetnu glumačku kreaciju protagonista komada.

Pored Radeta Šerbedžije koji se pojavljuje u ulozi Džordža, u predstavi igraju Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM, Milan Marić u alternaciji sa Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, Nika Ivančić u alternaciji sa Rominom Tonković.

Predstava je nastala u koprodukciji pozorišta "Ulysses" i Beogradskog dramskog pozorišta, a Radivojević napominje da je Šerbedžiju poznaj od početka devedesetih godina prošlog veka.

"Tada je Rade snimao film "Nečista krv" u Vranju. Bio sam tada brucoš na studijama režije i bio srećan što sam ga upoznao. Rade je igrao u komadu "Ko se boji Virdžinije Vulf" 1990. godine u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Dušana Jovanovića, kada je Lenka Udovički bila asistent režije" kazao je Radivojević i izrazio zadovoljstvo jer se Šerbedžija vraća na scenu Beogradskog dramskog pozorišta u kultnom komadu Edvarda Olbija.

"Beogradsko dramsko pozorište biće privilegovano jer će imati Radeta Šerbedžiju u stalnom repertoaru. On u komadu "Ko se boji Virdžinije Vulf" briljira i uloga Džordža je kruna njegovog pozorišnog stvaralaštva što će publika u našem pozorištu imati prilike da vidi od 7. do 11. oktobra. Imamo izvanredan glumački ansambl sa našim Milanom Marićem i prvakinjom ZKM Katarinom Bistrović Darvaš...Siguran sam da imamo predstavu koju će publika jako voleti, a festivali rado pozivati" kazao je Radivojević.

Obaveze direktora BDP- a mu ne dozvoljavaju da preterano razmišlja o narednim projektima gde bi bio angažovan kao reditelj.

"Meni je uspeh BDP-a sada prioritet. Na otvaranju sezone imamo predstavu "Sumrak bogova" u režiji Jagoša Markovića koja nastaje po čuvenom filmu koji je režirao Lukino Viskonti. Ekskluzivitet te predstave je okolnost da se igra na maloj sceni. Do kraja sezone u planu nam je postavljanje još tri predstave u Beogradskom dramskom pozorištu" kazao je Radivojević.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak