Đorđević: Šanse za zlato u Kini su svima veće, ne samo nama

Politika 01.08.2019 22:05
Đorđević: Šanse za zlato u Kini su svima veće, ne samo nama


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da su posle brojnih otkaza u timu SAD veće šanse da se osvoji zlato na Svetskom prvenstvu, ali da isto želi još šest-sedam timova.„Uslovi koje nam je KSS dao su odlični, želimo, kao i uvek, da napadnemo medalju. Ovaj put, jednu od dve medalje, jer je jedna već rezervisana”, rekao je Đorđević na konferenciji za medije na Kopaoniku.

Ipak, na pitanje da prokomentariše brojne otkaze velikih imena u timu SAD Đorđević je bio direktan.

„Svakako da su nam zbog toga veće šanse, ali ne samo nama. Svi traže šansu i moram da vam kažem da više razmišljam o drugim reprezentacijima, kao što su Grčka, Litvanija i Rusija, koji mogu da iznenade. Stvarno će svi timovi doći u najboljem sastavu. A gde je tu Španija, pa Argentina, Kanada, Australija…”, javlja Tanjug.

Prema njegovim rečima ove pripreme su malo atipične, ali kaže da uživa u radu sa sjajnim momcima koji žele da na najbolji način predstave zemlju u Kini.

„Svako će dobiti šansu u pripremnim utakmicama, zato su tu. Da probamo, da vidimo šta i kako. Svako će imati priliku da pokaže šta zna i ume. Svi ovi igrači su baza za neke naredne sezone, žao mi je što sa nama nije i Kuzmić, jer bi mu, kao i Mačvanu i Todoroviću, značilo posle povreda u klubu”, rekao je on i otkrio da će u Kinu povesti 14 igrača i pred sam start prvenstva „precrtati” još dvojicu.

On je prokomentarisao i spekulacije da će voditi četiri centra u Kinu.

„Videćemo, ukazuje se ta prilika. Postoji ideja, imamo tu prednost u odnosu na druge reprezentacije i trudićemo se da je iskoristimo”, poručio je Đorđević i zahvalio se svima na podršci, uz konstataciju da su igrači svesni očekivanja i da sigurno oni najviše žele da ispune ambicije u Kini.

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, koje se održava od 31. avgusta do 15. septembra, igra u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

AddThis Sharing Buttons

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak