Ovo su lične karte najpopularnijih ličnosti sa estrade: Kriju ih kao zmija noge

Kurir 01.08.2019 13:13
Ovo su lične karte najpopularnijih ličnosti sa estrade: Kriju ih kao zmija noge


Estrada je puna nadimaka koje su poznati dobili i dan danas su po njima prepoznatljivi.Ukoliko bi se sve srpske televizije najavile besplatan koncert narodne muzike na kojim će pevati Nadežda Polić,Lepava Mušović, Zuhra Ramizaj, Funta Luga i Fahreta Jahić na koncert ne bi došla ni njihova rodbina, jer ne bi znali da pevaju njihovi najrođeniji.

S druge strane, kada bi u najavi stajalo na koncertu će pevati Ana Bekuta, Lepa Lukić, Seka Aleksić, Izvorinka Milošević i Lepa Brena dvorana bi bila puna. 

Poznate zvezde sebi su nadenule druga imena na početku karijere, a evo šta im piše u ličnoj karti.  

Ana Bekuta 

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno Ana je objasnila da je nekadašnja Gordana-Nadežda promenila ime zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade - Topčagić, Mamula, Knežević i Obrić. 


Izvorinka Milošević 

Sigurno niste znali da je pravo ime poznate pevačice "Đerdana", Izvorinke Milošević, izuzetno neobično - Funtinjora Funta Lunga. Nekima je teško i da izgovore njeno pravo ime i prezime. 


Dino Merlin 

On se ustvari zove Edin Dervišhalidović. Pevač je svoje umetničko ime, tačnije prezime, prisvojio od benda s kojim je nastupao. 


Žika Jakšić 

Producenta "Granda" svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša. Jakšić je objasnio da je nadimak dobio još u detinjstvu kada je bio veoma živčan. 


Jana Todorović 

Jana je njeno umetničko ime, dok je pravo Dragana Todorović. 


Lepa Lukić 

Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike, Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem krštenog, a prezime pozajmila od jednog od svojih muževa. 


Seka Aleksić

Zvornik "je mali grad i sve se zna", ali ni tamo još nije razjašnjeno da li se pevačica Seka Aleksić, zove Svetlana Aleksić, Svetlana Ramić ili Zuhra Ramizaj. 


Mile Kitić 

Pevač je svoje ime skratio, na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić.


Lepa Brena 

Dok je u školskom timu u Brčkom trenirala rukomet, trener je malu Fahretu Jahić prozvao Brena. Kasnije kada je počela da se probija na estradu, dopao joj se predlog Milovana Ilića Minimaksa da ne bude samo Brena, već i Lepa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak