Izraelski 'erou 3' presreće rakete van atmosfere

RTS 30.07.2019 20:53
Izraelski 'erou 3' presreće rakete van atmosfere


Izrael je saopštio da je uspešno testirao raketni odbrambeni sistem „erou 3" u Aljasci, saradnji sa američkom Agencijom za protivraketnu odbranu. To je prvi put da je „erou 3" presreo pravi projektil koji je simulirao balistički projektil.Lansiranje je izvršeno na Aljasci da bi se izvršila ispitivanja koja je nemoguće uraditi na teritoriji Izraela, saopštilo je ministarstvo odbrane.

„Erou 3" je predviđen za presretanje neprijateljskih raketa čak i van atmosfere.

Izraelsko ministarstvo odbrane je saopštilo da su uspešno presretnute tri mete. Dodaje se da je tokom testiranja korišćen američki radar, isti koji je raspoređen i u Izraelu. Na taj način je demonstrirana saradnja između američkoh radara i izraelskog protivraketnog sistema.

Američki viceadmiral Džon Hil rekao je da je test još jedan temelj u razvoju sistema „erou".

„Reč je o izuzetnom tehnološkom dostignuću za Izrael", naveo je Hil i dodao da SAD pomažu Izraelu u nadogradnji odbrambenih mogućnosti. Na taj način, rekao je, biće bezbednije i američek trupe raspoređene u tom regionu.

Ranije ove nedelje, Iran je testirao projektil srednjeg dometa „šahab 3", naveli su američki zvaničnici. Ističe se da je projektil leteo 1.000 kilometara.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak