Zatvoreni sastanak vlasti i opozicije na FPN-u

RTS 30.07.2019 18:25
Zatvoreni sastanak vlasti i opozicije na FPN-u


Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu održan je sastanak na kojem su razgovarali predstavnici vlasti i opozicije. Tema je bila priprema za dijalog o izbornim uslovima, prenosi N1. Naredni sastanak održaće se u avgustu, saznaje Tanjug.Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu održan je sastanak na kojem su razgovarali predstavnici vlasti i opozicije. Tema je bila priprema za dijalog o izbornim uslovima, prenosi N1. Naredni sastanak održaće se u avgustu, saznaje Tanjug.

Dekan FPN-a Dragan Simić, koji je bio jedan od uvodničara na skupu, izjavio je za N1 da je do sastanka došlo na inicijativu Fonda za otvoreno društvo i da je time otvoren dijalog o izbornim uslovima.

Simić je medijima kasnije rekao i da je to što se selo za sto dobar znak, da postoji svest da je velika potreba da se razgovara, a to je, kaže, "već nešto".

Novinarima se nakon sastanka kratko obratio Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo, koji je moderirao okrugli sto. Rekao je da je zadovoljan sastankom, da je on bio konstruktivan i da se dijalog "otvara".

Ostali učesnici sastanka nisu davali izjave za medije.

Saopštenje bi tokom dana trebalo da izdaju Fond i Fakultet političkih nauka. 

Sastanku su prisustvovali ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici civilnog sektora – predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo, koji je moderirao okrugli sto. Prisutan je bio i Bojan Klačar iz Cesida.

Fonet prenosi da je današnji sastanak jedan u nizu pripremnih razgovora za dijalog o izbornim uslovima. Plaftorma za današnji razgovor bili su dokumenti i materijali Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) i organizacije CRTA.

Današnji skup je "nulta" od četiri runde razgovora na kojima će se raspravljati o preduslovima za fer i poštene izbore, piše Fonet, dok Tanjug saznaje da će se sledeći sastanak održati u avgustu.

Teme tih razgovora biće uslovi finansiranja, sloboda medija, izborni spiskovi i izborni proces – od biračkih odbora do kontrole glasanja, saznaje Fonet.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak