Vulin: Na Kosovu ima najviše terorista ISIS-a na svetu

Mondo 29.07.2019 21:29
Vulin: Na Kosovu ima najviše terorista ISIS-a na svetu


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Kosovo i Metohija, u odnosu na broj stanovnika, područje koje ima najveći broj boraca "Islamske države" na svetu."Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika pretnja svim hrišćanima, a svakako i za mir i stabilnost celog regiona", rekao je Vulin za "Kurir".

Vulin je povodom nedavnog upozorenja Ambasade SAD u Prištini američkim građanima na moguće terorističke napade na Kosovu i Meothiji, ukazao da SAD, ako žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, "treba da učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, takozvana vojska Kosova". iz redova bivše i sadašnje OVK", istakao je Vulin.

Ambasada SAD u Prištini saopštila je ranije da tokom letnje sezone mere bezbednosti ostaju na visokom nivou zbog stalnih pretnji transnacionalnih terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak