Bukurešt: Bes građana zbog ubijenih tinejdžerki i poruka "Policija ubija"

Mondo 29.07.2019 10:40
Bukurešt: Bes građana zbog ubijenih tinejdžerki i poruka "Policija ubija"


U Bukureštu je održan protest protiv policije u znak sećanja na dve tinejdžerke koje su nedavno ubijene, a smatra se da policija nije dobro reagovalaProteste je sinoć organizovala organizacija za ženska prava, a neki učesnici protesta, organizovanog ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, nosile su preko usta zalepljene trake, dok su drugi uzvikivali "Policija ubija" i "Verujte nam", preneo je AP.

Okupljeni, njih stotinak, nosili su transparente "Ostavka", dok je na ulazu u Ministarstvo crnim sprejem ispisano "Policija ubija".

Proteste je izazvalo ubistvo dve tinejdžerke, naročito jer prilikom ubistva 15-godišnje devojčice policija nije reagovala na njene pozive u pomoć. Tim povodom oglasio se i predsednik Rumunije Klaus Johanis koji je priznao greške u radu policije.

"Rumunske institucije nisu uspele da zaštite fundamentalno pravo na život. Odgovorni će morati da se suoče sa kaznom. Kazne, ma koliko oštre,neće vratiti izgubljene živote. Moramo da nadjemo načine da sprečimo da se takve tragedije dešavaju", rekao je Johanis u televizijskom obraćanju.

Nedavno ubistvo Aleksandre Makesane (15) izazvalo je bes javnosti, jer policija nije pravovremeno reagovala na njene telefonske pozive da je kidnapovana.

Policija je imala problema da locira devojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19 časova pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapovao.

Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 19-godišnju devojku nestalu u aprilu ove godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak