Kukuruz, najzdravija letnja grickalica

Kurir 26.07.2019 17:43
Kukuruz, najzdravija letnja grickalica


Uživajte u ukusu bez griže savesti!Kukuruz je najzdravija ljetnja girckalica koja obara holesterol i jača nerve, a kukuruzna svila odličan je diuretik.

Kukuruz sadrži obilje biljnih vlakana, odličan je diuretik, ubrzava metabolizam i snižava holesterol. Dobar je i kod oboljenja želuca, jer ublažava simptome gastritisa i čira, a znatno smanjuje i gorušicu. Bogatstvo kompleksom vitamina B ima efekat snižavanja nivoa homocistina u krvi, koji oštećuju krvne sudove, pa redovno konzumiranje kukuruza smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. 

Studije pokazuju da sprečava anemiju, oslobađa od bolova u mišićima, ublažava depresiju, poboljšava koncentraciju, jača nervni sistem. Kuvanje ili pečenje kukuruza ne utiče na gubitak zdravih sastojaka a neznatno se uništava samo vitamin C, ali se istovremeno oslobađaju molekuli sa antioksidativnim dejstvom, što povećava njegove moći.

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

1. Sprečava nastanak kamena u bubrezima
2. Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma
3. Snižava nivo šećera i holesterola u krvi
4. Obiluje kalijumom

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je tako što ćete je odvojiti od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak