Vučić: Pitanje bojkota je izbor opozicije, nema načina da dođe do izborne krađe

Beta 26.07.2019 12:20
Vučić: Pitanje bojkota je izbor opozicije, nema načina da dođe do izborne krađe


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će opozicija sama odlučiti da li će bojkotovati izbore ili ne, ali da on može da garantuje da nema načina da dođe do izborne krađe i da je spreman da omogući da to potvrde i međunarodne institucije.U intervjuu za Prvu televiziju, Vučić je rekao da od 15 ljudi na biračkom mestu njih 10 predstavljaju opoziciju i da nije moguće da dodje do izbornih manipulacija ni na samom izbornom mestu ali ni posle glasanja.

"Što se bojkota tiče, to je njihov izbor. Mi pozivamo da se pregleda (birački) spisak... Nema načina da se pokradu izbori... Apsolutno ću to da garantujem ali ćemo pozvati medjunarodne institucije, da se već jednom ta priča završi", rekao je Vučić.

Komentarišući optužbe opozicije o medijskoj situaciji, Vučić je rekao da je to glavna primedba opozicije, ali da oni nemaju problem sa tim kada se u opozicionim medijima vodi kampanja protiv njega 24 sata dnevno.

"Vode kampanju 24 sata protiv mene. Ali zato sve ove ostale medije koji nisu istomisleći, njih treba da ugasimo i da ih linčujemo. To je to demokratsko ponašanje", rekao je Vučić i dodao da postoje mediji koji su provladini, ali da to nisu njegovi mediji.

On je rekao da je potrebno da vlast sagleda čime je to nezadovoljan srednji i bogatiji sloj društva, kako bi im pomogli.

"Posebno mladim ljudima. I zato ćemo u novom investicionom ciklusu da obratimo pažnju na mlade, ne samo na stanogradnju nego i zapošljavanje. I to ne samo u fabrike sa najnižim platama, nego i u robotičku industriju i sve ono što čini digitalnu Srbiju", rekao je on.

Iza pretnji mojoj deci stoji politička mržnja, nije reč o psihopati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova zna ko je na tviteru pretio njegovoj deci, ali da ta osoba nije uhapšena jer nadležni organi čekaju završetak istrage.

U intervjuu za Prvu televiziju, Vučić je rekao da je moguće da ta osoba, ili više njih, trenutno nisu u Srbiji.

Vučić je rekao da iza anonimnog profila sa kojeg je neko poželeo smrt njegovog sina i pretio silovanjem njegovoj ćerki, ne stoji psihopata, već je ocenio da je reč o političkoj mržnji.

Prema rečima predsednika, on se tog dana na društvenim mrežama pohvalio uspesima u Železari Smederevo i nikog nije vredjao, a dobio je pretnje, jer neki ljudi, kako je istakao, ne mogu da trpe uspeh Srbije.

Za atmosferu nasilja u društvu predsednik Vučić okrivio je lidere Saveza za Srbiju, koji su, kako kaže, pretili premijerki Ani Brnabić, upadali u RTS i najavljivali da će vlast najuriti motkama.

Dodao je da opozicija nije htela da pohvali put kroz Grdeličku klisuru, a sada danima deli sliku "jedne crte napuklog asfalta", što je već popravljeno.

"Ja ne mogu da budem toliko loš, da bi oni bili uspešniji od mene", rekao je Vučić.

Politika Srbije u dijalogu sa Prištinom mora da bude strpljenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da politika Srbije u dijalogu sa Prištinom mora da pokaže strpljenje, a ne nervozu i ishitrenost.

Vučić je kazao da komesar Evropske unije Johanes Han želi da dodje do nastavka pregovora, ali da EU nije briga što nema nastavka sve dok nema sukoba na Kosovu.

"Neko tu nije apsolutno iskren, a ko neka gledaoci zaključe", istakao je Vučić tokom gostovanja na televiziji Prva.

On je rekao da ne zna da li će doći do nastavka dijaloga do kraja godine, ali da veruje da će Srbija iz toga izaći na najbolji način.

"Lako je meni da ovde izgovorim šta hoćete, ali posledice mojih reči dolaze do naroda koji živi na Kosovu", kazao je Vučić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak