Džonson: Britanija izlazi iz EU 31. oktobra – nema ako ili ali

Politika 26.07.2019 09:14
Džonson: Britanija izlazi iz EU 31. oktobra – nema ako ili ali


Britanska kraljica Elizabeta II je u Bakingemskoj palati, na formalnoj svečanosti, ponudila Boris Džonsonu mandat da formira Vladu, posle čega je on izjavio da će Britanija izaći iz EU 31. oktobra, i da tu nema ako ili ali.„Ljudi koji se klade protiv Britanije će izgubiti jer ćemo vratiti poverenje u našu demokratiju, ispuniti ponovljena obećanja parlamenta ljudima i izaći iz EU 31. oktobra, nema ako ili ali”, istakao je Džonson u prvom premijerskom govoru u Dauning stritu, gde je stigao iz Bakingemske palate nakon što mu je kraljica ponudila mandat da formira vladu.

„Mi ćemo sada ubrzati rad na pripremi. A luke će biti spremne i banke će biti spremne, fabrike će biti spremne i kompanije će biti spremne i bolnice će biti spremne i naš zadivljujući prehrambeni i poljoprivredni sektor će biti spremni i čekaće da nastave sa prodajom još više, ne samo ovde već i širom sveta”, rekao je Džonson.

Iako danas gradim veliki tim muškaraca i žena, ja će preuzeti ličnu odgovornost za promene koje želim da vidim, rekao je on, prenosi Tanjug.

„I ne zaboravite da u slučaju nepostizanja dogovora, imaćemo dodatnih 39 milijardi funti”, rekao je novi britanski premijer.

Džonson je odao počast jačini i strpljenju svoje prethodnice Tereze Mej i rekao da je uprkos svim njenim naporima postalo jasno da postoje pesimisti i u zemlji i inostranstvu koji razmišljaju nakon tri godine da je Britanija postala zatvorenik starih argumenata iz 2016. godine i da nije u stanju da ispoštuje demokratski mandat.

„Ja stojim pred vama danas da bih rekao Britancima da su ti kritičari pogrešili”, zaključio je Džonson.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak