Haradinaj se vratio iz Haga: Nastavljam da radim

Mondo 26.07.2019 10:43
Haradinaj se vratio iz Haga: Nastavljam da radim


Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj vratio se u četvrtak uveče iz Haga na Kosovo i za danas najavio redovnu sednicu vlade.Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi.   

On je na svom Facebook nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da "njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova".

"Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika'. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah", objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

"Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću", podvukao je Haradinaj.

Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sednica kosovske vlade, preneo je RTS.

Danas je tačno sedam dana od kada je Haradinaj saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo odlazak na saslušanje u Specijalni sud, formiran s ciljem da istraži i procesuira zločine koje je tzv. OVK počinila nad Srbima i drugim nealbancima tokom poslednjih sukoba na Kosmetu.

Haradnaj se juče pojavio u Specijalnom sudu u Hagu kao osumnjičeni za ratne zločine pripadnika tzv. OVK, gde se, kako je sam rekao, branio ćutanjem.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak