Nestala šesnaestogodišnja devojčica, porodica moli za pomoć

Blic 25.07.2019 19:14
Nestala šesnaestogodišnja devojčica, porodica moli za pomoć


Otac nestale devojčice očajan, pronašao jezive prepiske u telefonu. Sumnjam da je mariju oteo muškarac koji se lažno predstavljao kao mladićDevojčica Marija Đenadić (16) iz sela Ratkovac kod Lajkovca, čiji je nestanak prijavljen u ponedeljak veče, moguće je žrtva seksualnog predatora koji joj se lažno predstavljao na Fejsbuku i koji ju je, praktično, namamio da pobegne od kuće.

Policija intezivno traga za devojčicom koja je svoj dom u Ratkovcu napustila u ponedeljak, a onda je viđena oko 15 časova na putu Slovac-Lajkovac. Po saznanjima “Blica”, tu su je sreli poznanici u automobilu, od kojih je tražila da je dovezu do mesta Ćelije na Ibarskoj magistrali gde je, kako im je rekla, trebala da sačeka autobus “za put do tetke u Beogradu”.

Njen nestanak je u ponedeljak u večernjim satima prijavio njen otac, navodeći kako izgleda i šta ima na sebi, uz objašnjenje da Marija kod sebe nema mobilni telefon “koji joj je oduzeo”.

- Roditelji su, naime, od devojčice mobilni telefon oduzeli zbog njenog učestalog dopisivanja sa mnogobrojnim mladićima, ali i starijim muškarcima. Poslednja intezivna prepiska, u kojoj se dogovara i susret, jeste sa jednim mladićem, ali svi tragovi, nakon veštačenja tog profila, ukazuju da je reč o lažnom profilu na Fejsbuku, iza kojeg stoji znatno stariji muškarac, tako da postoji sumnja da je devojčica žrtva seksualnog predatora koji ju je namamio da pobegne od kuće – navodi izvor “Blica” blizak istrazi.

Marijin otac Zoran, koji je prijavio nestanak, ispričao je da je njegova ćerka, pošto joj je mobilni telefon oduzet, za poslednje ugovaranje viđenja sa tim muškarcem iskoristila bratovljev telefon.

Pod imenom Marija Đenadić, inače, na Fejsbuku postoji nekoliko profila, ali za sada nije poznato da li je devojčica koristila svaki od njih, ili su njene fotografije “skinute” sa pravog profila i iskorišćene za otvaranje drugih lažnih naloga sa njenim identitetom.

Otac Zoran tvrdi da je, kako su prethodno otkrili, upravo neko koristeći lažni profil sa Marijinom fotografijom “sa tog profila na njen mesindžer slao golišave fotografije devojčica”.

- S obzirom na prethodnu emotivnu vezu koju je imala sa mladićem sa područja Čačka, prvo je ispitano da li se devojčica možda iz Ćelija sa Ibarske magistrale nije uputila ka tom kraju, ali za to nije bilo opipljivih dokaza, tako da je potraga za njom sada, između ostalog, usmerena ka području Beograda gde Marija, inače, nema rodbinu – navode naši izvori.

Kada je poslednji put viđena, ona je na sebi imala roze majicu, bele patike i farmerice, i kraće je podšišana u odnosu na fotografije koje postoje na njenom Fejsbuk profilu. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak