Zaev objavio rat lažnim vestima

RTS 25.07.2019 13:47
Zaev objavio rat lažnim vestima


Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev predstavio Vladin program odlučne akcije protiv širenja dezinformacija.Zaev je najavio bezbednosne mere, uvođenje bezbednosnih protokola za komunikaciju sa institucijama, za bezbednu komunikaciju putem interneta i elektronske pošte, kao i jačanje unutrašnje IT infrastrukture, prenosi portal a1on.

Zaev je rekao da zbog toga sada koristi i novi telefonski broj koji pruža veću bezbednost.

Premijer Severne Makedonije je rekao da će u novoj strategiji transparentnosti biti objavljeni oficijalni odgovori na pitanja medija i građana kako bi se zaustavilo pogrešno prenošenje zvaničnih stavova makedonske vlade.

Vlada će, kako je rekao Zaev, formirati akcionu grupu protiv dezinformacija kojom će koordinisati ministar Robert Popovski, a odgovoran će biti posebni savetnik za odnose sa javnošću Marjan Zabrčanec.

Prema njegovim rečima, vlasti će sprovesti kampanju od javnog interesa o štetnom uticaju dezinformacije, a makedonska vlada će napraviti unutrašnju kampanju za zaposlene.

Zaev je u svom obraćanju medijima rekao da će njegova vlada kreirati i nacionalnu strategiju za medijsku pismenost.

Te mere makedonske vlade usledile su nakon objavljivanja razgovora premijera sa ruskim komičarima koji su se predstavili kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Zaev do trenutka objavljivanja telefonskih razgovora nije znao da komunicira sa ruskim komičarima, kojima je iznosio i svoje stavove o aktuelnim, otvorenim pitanjima u regionu. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak