Boja lavande - za umirujuću atmosferu u domu

Artnit.net 24.07.2019 13:52
Boja lavande - za umirujuću atmosferu u domu


Boja lavande je mešavina ljubičaste i bele boje, koja nosi ime cveta. Ona sadrži veliki spektar tonova, od svetloljubičaste i ružičaste boje, do plave i sive boje.Generalno njene ljubičaste i ružičaste verzije, u opsegu tonova od vrlo svetlih do srednje tamnih evociraju ženstvenost, mladost i svežinu, dok su tamnije nijanse više neutralne i elegantne. Kao sofisticirana, raznovrsna i prilagodljiva boja, može da bude u svakoj prostoriji, da se uklopi u svaki stil uređenja enterijera doma i lako kombinuje sa drugim bojama.

Boja lavande deluje opuštajuće i umirujuće kao i miris cveća lavande. Zato je idealan izbor za spavaću sobu. Zidovi mogu da se oboje u ovu boju ili samo zid iznad i nasuprot uzglavlja, da bi se stvorio njen pozitivan učinak. Takođe, posteljina, ukrasni jastuci ili detalji u ovoj boji uneće dašak svežine.

Boja lavande - za umirujuću atmosferu u domu

Boja lavande stvara prijatnu atmosferu, posebno za druženje i komunikaciju, a istovremeno unosi elegantnu notu, i zato je dobar izbor za dnevnu sobu. Ako u dnevnoj sobi dominiraju neutralne boje, kao što su na primer crna i bela, akcenti u ovoj boji oživeće prostor.

Boja lavande - za umirujuću atmosferu u domu

Kuhinjsko ostrvo u boji lavande je lep detalj, kako u veoma modernoj beloj kuhinji sa čistim linijama, tako i u rustičnoj kuhinji u braon boji.

Zidovi u boji lavande su idealan okvir za stvaranje prijatne atmosfere u trpezariji, a istovremeno unosi i elegantnu i sofisticiranu notu. Oni se mogu uskladiti sa stolicama i zavesama u ovoj boji, koji će postati deo harmonične atmosfere.

U kupatilu boja lavande može da zameni sterilnu belu boju. Ona će uneti notu sofisticiranosti.

Boja lavande - za umirujuću atmosferu u domu 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak