Volonteri očistili plaže

RTV 24.07.2019 13:34
Volonteri očistili plaže


Beg od gužve i vrućine, Novosađani pored Štranda, pronalaze na brojnim "divljim" plažama u gradu i okoliniPlaže je pre sezone kupanja očistila grupa volontera uz pomoć JKP "Čistoća". Slične akcije na Šodrošu, Oficircu i drugim plažama, planirane su i krajem avgusta.

Na Oficircu je mirno i tiho, ali plaža nije čista, jer nesavesni posetioci, na samo nekoliko metara od reke, bacaju plastiku, hranu, pa čak i delove nameštaja, kažu kupači.

"Vidim da se samo kontejneri prazne, to je već dobra stvar, inače je jako prljavo. Ljudi dođu, rade svašta, bacaju njihove plastike, nemaju obzira prema prirodi ljudi, nikako. Znam ljude koji ovde paze, ja nosim svoje plastike kući, drugi to ne rade", kažu kupači.

"Sad kad nema gužve čisto je, kad je gužva ostaje iza njih, kao svuda, bačene stvari, otpaci i tako", ističu.

"Nose smeće redovno, ovi što su na plaži nose svoje smeće i stavljaju tamo gde su kontejneri, usput, a voda je idealna", navode.

U drugom delu grada, na početku nasipa na Šodrošu, pre nekoliko meseci u akciji čišćenja odneto je 90 kesa smeća, a otpad je sakupljalo oko 60 meštana, radnika i volontera.

"Tada je već nivo Dunava bio viši u odnosu na ono što je nama bilo pogodno, jer dosta smeća se nalazilo u vodi, tako da smo uz pomoć kečera i meredova sakupljali to smeće koje je u vodi i izvlačili koji nam nije bilo drago što smo to našli, poput wc šolja, pločica, tepiha starih, čak smo našli i bojler. Inicijativa je podržana od strane JKP "Čistoća", koji nam je obezbedio rukavice i ljudstvo, kao i kamione koji su to odneli", navodi Sara Pavkov iz Udruženja "Zeleni sad".

Krajem avgusta, planirano je ponavljanje akcije čišćenja na Šodrošu i delu Kamenjara, najavljuju iz Udruženja "Zeleni sad".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak