Orden Svetog Save za Keti Fenslou

RTS 24.07.2019 13:31
Orden Svetog Save za Keti Fenslou


Keti Fenslou, predsednica Humanitarne organizacije "Naši Srbi" iz Čikaga, dobitnica je Ordena Svetog Save drugog stepena.Katarina Dujanović, Keti Fenslou, osnivač humanitarne organizacije Naši Srbi sa ponosom nam u kancelariji u Čikagu pokazuje specijalno priznanje koje je donela iz Beograda.               

Naime, na svečanosti u Patrijaršiji, tokom njenog četvrtog letnjeg humanitarnog puta u Srbiju, patrijarh srpski Irinej joj je uručio Orden Svetog Save drugog stepena. To je najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva i govori o značaju koji se pridaje višegodišnjem predanom, nesebičnom radu i doprinosima Keti Fenslou.               

Takođe joj je uručena i povelja, Gramata, koja je izdata tim povodom i koju je dodelio Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

U povelji se kaže da su Keti Fenslou i Naši Srbi dobili priznanje za delatnu ljubav prema svetoj majci Crkvi, pokazanu njenim višegodišnjim dobročinstvima, pričinjenim kroz razne vidove pomoći verskom dobrotvornom starateljstvu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Keti  Fenslou kaže da je to "nešto što iskusite jednom u životu" i dodaje da "jednostavno ne možete ni objasniti sve i da je događaj bio jednostavno čudesan".

Keti planira da nastavi sa radom. Za 28. septembar uveče je zakazan spektakl, tročasovno krstarenje brodom uz Naše Srbe po jezeru Mičigen blizu samog centra Čikaga, a cilj svega je prikupljanje humanitarne pomoći. Očekuje se dobar odziv posetilaca, koji se već javljaju da na vreme rezervišu svoje mesto za ovaj program.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak