Нови позоришни фестивал у Врњачкој Бањи

Дневник 24.07.2019 13:29
Нови позоришни фестивал у Врњачкој Бањи


Извођењем представе "Олеанна" у режији Виде Огњеновић 25. јула на Тргу културе у Врњачкој Бањи биће отворен новоосновани "Интернационални фестивал позоришта", најавили су организатори.Ову представу ће одиграти глумице Факултета савремених уметности у Београду -Анамариа Серда и Јована Тодоровић. 

Под покровитељством Општине Врњачка Бања и у сарадњи са Културним Центром Врњачка Бања, покренут је "Интернационални фестивал позоришта" (ИФП) у Врњачкој Бањи, који ће од 2019. бити организовансваке године током последње недеље јула.

Циљ фестивала је да становницима Бање и градова у окружењу, као и свим посетиоцима „краљице туризма" пружи културне и уметничке садржаје на највишем нивоу, те тако унапреди укупну летњу понуду ове значајне дестинације у Србији. 

Фестивал је ревијалног карактера, а ове године ће бити установљена и награда „Променада" за посебан допринос развоју позоришне уметности. 

Симболичан назив награде је омаж великанима српске културе, науке и уметности, који су увеличали богату историју Бање својим боравком на истоименом шеталишту. 

Сваке године ће бити додељена само једна "Променада" за одређену областпозоришног деловања, према оцени стручног жирија фестивала.

Овогодишњи партнери фестивала су Рефлектор театар из Београда и Факултет савремених уметности из Београда, који су препознати као стратешки важне установе које се системски залажу за развој и промоцију младих, као и њиховог стваралаштва.

Креатори фестивала су окупљени око удружења грађана КУНСТ Лаб, које се залаже за културни, научни и интелектуални развој у Србији, уз пружање једнаких могућности и оним становницима који нису сконцентрисани у великим градовима и у близини највећих образовних центара.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak