Dačić: Haradinaj podneo ostavku da bi pobedio na izborima

Danas 24.07.2019 12:40
Dačić: Haradinaj podneo ostavku da bi pobedio na izborima


Ramuš Haradinaj je podneo ostavku ne sa ciljem da se povuče, nego da pobedi na parlamentarnim izborima, ocenio je za TV Prva ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je izneo sumnje da će se u septembru održati sastanak u Parizu o dijalogu Beograda i Prištine.Sastanka sigurno neće biti u Parizu, dok ne bude jasno da će biti dogovora oko taksi. Mi podržavano francusku inicijativu, ali sastanka neće biti ako se ne osigura da će biti ukinute takse, naglasio je Dačić.

Nije sve završeno na Kosovu, ako je završeno, otkud ovoliki pritisak na nas? Što ne uđu u UN, nije završeno, u tome je problem, da bi se završilo njima treba da Srbija prizna Kosovo, a to se neće dogoditi, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da se radi o taktičkom potezu Haradinaja da podnese ostavku i ode u Specijalni sud za zločine na Kosovu, ali da tek treba videti da li će biti optužnice ili ne.

On zna da će biti pozvan da da iskaz. Ne znači da će automatski biti optužen ili osuđen, jer imamo ta iskustva da je pobio sve svedoke i da je na slobodi zbog nedostatka svedoka i dokaza, rekao je Dačić.

On je rekao da je Srbiji cilj da sa Sjedinjenim Državama, Francuskom, Nemačkom napravi određeni zajednički interes i da od septembra se može očekivati novi tok razgovora.

Govoreći o razgovoru sa novim ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, Dačić je rekao da mu je drago što je u Beogradu, jer je on veliki prijatelj Srbiji.

Nastavljamo dobru saradnju sa Rusijom, čekamo novog američkog ambasadora, želimo revitalizaciju odnosa sa SAD, rekao je Dačić. Sve dok je u Prištini spomenik Klintonu, Medlin Olbrajt, ja navijam za Trampa, pozivam sve Srbe širom sveta da glasaju za one koji vole Srbiju, dodao je on. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak