Dok Evropa gori, u Boliviji velika zima, pada i sneg

Mondo 24.07.2019 11:30
Dok Evropa gori, u Boliviji velika zima, pada i sneg


Bolivija je izdala upozorenje stanovništvu na veliku hladnoću u šest od svojih devet departmana gde pada sneg i duva ledeni vetar, saopštila je danas Meteorolška službaUpozorenje na sneg odnosi se na zapadni region, na visoki plato kod La Paza takođe na zapadu, Oruro na jugozapadu, Potosi na jugu, i istočni sektor Koriljere gde je nadmorska visina iznad 4.000 metara, rekao je Danilo Pomijer, meteorolog, prenosi inofrmacioni portal Urgentebo.

Upozorenje se odnosi takođe na sve visoravni Kočamamba u centru i Čukiasaka na jugoistoku i Tarija na jugu, dodao je on.

Na snazi je do četvrtka ili petka kada se očekuje da će temperature porasti sa sadašnjih šest stepeni ispod nule koliko se tokom noći očekuje u La Pazu.

Zbog mnogo snega privremeno je zatvoreno više glavnih puteva, kao što je put  La Paz Oruro i Oruro Kočabamba, a škole ne rade u više regiona.

Zbog snega i zaleđenih puteva bilo je i više saobraćajnih nesreća.

Pošto je Bolivija na južnoj Zemljinoj hemisferi, tamo je sada zima.

Ta zemlja u osnovi ima samo dva godišnja doba: vlažno i suvo koje traje od maja do oktobra što su tamo zimski meseci, dok je najhladnije od juna do septembra.

Ostatak godine je vlažno godišnje doba, s najviše kiše od decembra do marta što su letnji meseci.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak