Pod točkovima Vojislava Šešelja

Vreme, Jovana Gligorijević 23.07.2019 12:47
Pod točkovima Vojislava Šešelja


U zverskom napadu poslanika Vojislava Šešelja na novinarku Danasa Snežanu Čongradin, javnosti je promakao detalj u kom opisuje kako je na nekom đubrištu našao gusenice i stavio na točkove svog džipa, pa će sledeće gaženje ići glatko.Drago mi je da Šešelj brlja po đubretu, jer ne mogu da zamislim prigodnije okruženje za tu pojavu. Međutim, pojava Šešelj materijalizuje se u svojoj punoj zapremini i u Skupštini Srbije i odatle izliva najgore gadosti koje ljudski um može da smisli.

Prateći Šešeljevu analogiju po kojoj bi, da je vlast, osudio Snežanu Čongradin na 20 godina robije, ja bih, da sam vlast, poslala na 20 godina robije svakoga ko je ikada za ovo biće rekao da je klovn, da je duhovit i inteligentan, da "razbija" protivnike. Svakoga ko je ikada relativizovao njegove bjuvotine i tvrdio da je on sada na političkoj margini.

Vojislav Šešelj je podsvest ove vlasti. On govori ono što oni misle. On radi ono što bi oni najradije uradili, samo da nemaju obavezu da glume kako su civilizovani. Ne grešim, jer da nije ovako kako kažem, predsednica Skupštine Maja Gojković opomenula bi poslanika Šešelja za sve gadosti koje je izgovorio. Ne grešim, jer oni razvlače maloletnike, bune se što mediji šalju zahteve povereniku za dostupnost informacija, pokazuju slike dece političkih protivnika, i rade sve ostalo iz korpusa bahatosti i osećaja apsolutne supremacije nad svim i svakim.

Posledice već vidimo. Šešelj je izvoleo, između ostalog, da kaže i kako Snežana Čongradin liči na mungosa. Mili narod danima raspreda po Tviteru kako je Snežana lepa žena. Istina, i ja mislim da je Snežana lepa žena, ali zašto je to bitno? Da li bi Šešeljeva verbalna dijareja bila opravdana, tačna i ispravna, da Snežana Čongradin, ne daj bože, liči na mungosa, rakuna ili, ne daj bože, nilskog konja? Umesto da pričamo koliko je nenormalno da jedan poslanik, pa makar to bio i osuđeni ratni zločina Šešelj (za kog ne znam gde je u binarnoj nomenklaturi), preti novinarki robijom i gaženjem džipom, mi bistrimo da li je Čongradin lepa ili nije.

Iako ima sve razloge da tuži Šešelja i za pretnje i za uvrede, mogući epilog tog procesa znamo. Snežani Čongradin bi, verovatno, neki prepametni sudija objasnio da je kao javna ličnost dužna da istrpi veći stepen kritike nego "običan svet". To što kritika i kofa verbalnih govana nisu isto, nema veze.

I da ne zaboravim: u Srebrenici jeste bio genocid.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak