Dačić: Dijalog u komi

B92 23.07.2019 10:20
Dačić: Dijalog u komi


Evropa očigledno nije uspela da izdejstvuje da se sprovede Briselski sporazum, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedeljak.Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je taj sporazum on potpisao i da Beograd i dalje ostaje pri slovu Briselskog sporazuma. On je istakao i da Priština uopšte ne misli da ga sprovede.

"Videćemo kako će se dalje odvijati situacija. Priština ne misli uopšte da ga sprovede, kuda to vodi i kako će se odraziti na dalji tok dijaloga videćemo, jer trenutno je dijalog u komi, a da li će ga reanimatori oživeti, to se još ne zna", kazao je Dačić.

 Dačić ističe da mu je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da Amerika nema za šta da pritiska Srbiju, jer znaju da krivac nije u Beogradu, nego u Prištini.

"Toliko o Trampovoj administraciji, a kada ste pitali Nensi Peloti, demokratu, pre pet godina, šta je za Kosovo - ona je rekla da je Kosovo za njih završena tema. Time se danas bave službenici trećeg i četvrtog reda, znači navijam za Trampa", kazao je Dačić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak