Haradinaj traži podršku NATO

B92 23.07.2019 10:13
Haradinaj traži podršku NATO


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od vrhovnog komandanta NATO u Evropi podršku za dalji razvoj i usavršavanje Bezbednosnih snaga Kosova (BSK).Kako je saopšteno iz kabineta, tokom susreta Haradinaja i vrhovnog komandanta savezničkih snaga NATO u Evropi generala Toda Voltersa se razgovaralo o ukupnom razvoju i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, regionu i šire.

Haradinaj je informisao Voltersa o dostignućima kosovskih institucija u svim oblastima, posebno u sektoru bezbednosti, naglašavajući prozapadnu i evroatlantsku orijentaciju Kosova.

On je zahvalio generalu Voltersu i NATO-u na podršci Kosovu u svim procesima i njihovoj misiji u stvaranju i jačanju mira i bezbednosti.

"Kosovo je u istom redu sa vojskama slobode i mira. Multietnička i profesionalna BSK napreduje prema standardima NATO-a kao činilac pružanja sigurnosti u zemlji i regionu", rekao je Haradinaj.

Naglasio je da Kosovo teži članstvu u NATO-u i spremno je da doprinese miru tamo gde to traže SAD i NATO.

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi se u četvrtak susreo i sa ministrom odbrane Kosova Rustemom Berišom i komandantom BSK generalom Rahmanom Ramom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak