Taksisti u Crnoj Gori moraće da nose uniforme

Radio 021 22.07.2019 12:20
Taksisti u Crnoj Gori moraće da nose uniforme


Taksi udruženja u Crnoj Gori u vozilima će morati na vidno istaknutom mestu da imaju taksi legitimaciju vozača.Legitimacija je obavezna kako bi korisnici njihovih usluga znali ko ih vozi i da li ima dozvolu da upravlja vozilom. Uz to, obaveza vozača biće da imaju posebnu radnu odeću.
 
Te novine predviđene su izmenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i uvode se kako bi se uklonila nelojalna konkurencija i suzbila siva ekonomija u toj delatnosti. Izmene i dopune zakona su razmotrene na poslednjoj sednici Vladinog saveta za konkurentnost početkom jula.
 
U Ministarstvu pomorstva i saobraćaja "Vijestima" su rekli da su nova zakonska rešenja pripremili nakon što su taksi prevoznici zahtevali uklanjanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije.
 
Kako navode iz Ministarstva, najvažnije izmene se odnose na preciziranje dokumentacije koja se mora nalaziti u vozilu prilikom obavljanja auto taksi prevoza.
 
Auto taksi legitimacija, prema predlogu izmena i dopuna zakona, mora sadržati vozačku dozvolu za upravljanje vozilima, uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti i položenom ispitu o poznavanju grada.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak