Učite od najboljih: Saveti Đorđa Armanija za savršen stajling

Cosmopolitan 22.07.2019 11:39
Učite od najboljih: Saveti Đorđa Armanija za savršen stajling


Modna kuća Armani sinonim je za elegantan, ženstven i glamurozan stilPoznati italijanski dizajner je nedavno napunio 85 godina, a ove godine slavi i pet decenija postojanja njegovog istoimenog modnog brenda.

Đorđo je prvo želeo da završi medicinu i postane lekar, da bi na kraju završio kao profesionalni dizajner izloga. Zatim je napredovao kao dizajner i zaposlio se u dizajnerskoj kući “Nino Cerutti”. Serđo Galoti je čovek koji ga je ohrabrio da krene samostalno da se bavi modom – što je i uradio 1975. godine. Ipak, najviše slave je ostvario tek 1982. godine kada se našao na naslovnici časopisa “Time” i samim tim postao drugi modni kreator kome je to pošlo za rukom, posle Kristijana Diora.

Modna kuća Armani je postala sinonim za elegantan, ženstven i glamurozan stil čiji su glavni elementi jednostavnost i čistoća dizajna koja je istovremeno udobna i ne toliko formalna, što omogućava svim damama da kreiraju stil koji im savršeno odgovara. Njegovih pet osnovnih pravila za dobar stil su laka praćenje i mogu se upotrebiti bez obzira da li možete priuštiti skupu odeću ili ne.

“Uvek težite ka neutralnim materijalima bez mnogo dekoracije – isplativiji su."

“Ono što pravi razliku između stila i mode je kvalitet.”

“Cipele su najvažniji deo ženskog garderobera.”

“Nemojte se previše truditi tokom biranja odeće za stajling. Osobe sa najviše stila izgledaju kao da se uopšte nisu potrudile oko njega.”

“Najbolja kombinacija boja uključuje crnu i tamo-plavu. Sa njom se lako možete igrati krojevima i teksturama.”


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak