Ulica Bate Brkića otvorena za saobraćaj

Radio 021 22.07.2019 11:04
Ulica Bate Brkića otvorena za saobraćaj


Novi deo Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, danas, 22. jula zvanično je otvoren za saobraćaj.Radovi su trajali osam meseci i koštali više od 372 miliona dinara sa PDV-om.

Saobraćajnica je bulevarskog tipa široka 40 metara i duga 550 metara, sa pešačkim i biciklističkim stazama. Proširen je i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, izgrađene su dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

U novom delu Ulice Bate Brkića sagrađena su i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda. Izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljene su elektro i druge vrste instalacija.

Gradnjom oko 500 metara saobraćajnice preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, Ulica Bate Brkića je postala saobraćajnica bulevarskog tipa celom svojom dužinom, od Bulevara vojvode Stepe do Futoškog puta. Grad je proteklih godina na otkup kuća i zemljišta utrošio više od 500 miliona dinara, a bila je potrebna skoro cela decenija da se posao privede kraju.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak