Muke građana sa linijom 101: U špicu prevoz čekaju i sat

Novosti 22.07.2019 10:44
Muke građana sa linijom 101: U špicu prevoz čekaju i sat


Učestale žalbe na neredovnost polazaka autobusa. Zbog izostanka vozila na muci meštani Padinske skeleŽITELjI Padinske skele već mesecima imaju problema sa neredovnošću polazaka linije 101, koja saobraća od Omladinskog stadiona do ovog mesta. Zbog neredovnih polazaka na liniji 101, na muci su i sugrađani iz naselja Besni fok, Dunavac i Vrbovsko.

Umesto da vozila u špicu saobraćaju na svakih osam minuta, na autobuse se čeka i po čitav sat. Umesto devet polazaka u jednom satu, održi se svaki treći.

Iz Sekretarijata za javni prevoz su uvek tvrdili da je problem u starim vozilima, koja se lako kvare i ispadaju iz reda vožnje, a sada nije lako ni obezbediti vozače.

Ovu liniju koriste i žitelji Besnog foka, Dunavca i Vrbovskog, da bi njom stigli do autobusa 102, 107 i 109. Ove linije saobraćaju na sat vremena i više, pa kad zakasni i 101, prava je muka doći do kuće.

- Ovo je neizdrživo. Bezobrazluk. Linije 101 nije bilo duže od sata i po ko zna koji put nisam uspela da stignem na polazak u 18.25 i morala sam da čekam sledeći u 19.30 za Vrbovsko. Nemam auto i ne mogu stalno da molim komšije ili rođake da dolaze po mene. Ne znam kako ne shvataju koliko ljudi od linije 101 zavisi. I zašto da plaćam prevoz kad ga i nemam - govori Ankica S.

Na pitanja upućena Sekretarijatu za javni prevoz o stanju na liniji 101 i tome zašto se red vožnje ne poštuje, nismo dobili odgovor.

NELjUBAZNOST

KAD sam se požalila zaposlenoj da već pola sata čekam autobus na početnoj stanici i da tri polaska nisu održana, ona me je pitala da li mi je lakše kad sam joj se izjadala. I onda mi je spustila slušalicu. A nekad kažu da je autobus krenuo ranije i da će pisati prijavu protiv vozača, što nije tačno jer na stanicu stignem mnogo pre planiranog polaska - objašnjava čitateljka "Novosti".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak