Šta znače skraćenice AA, BB, CC... na kremama

Mondo 22.07.2019 10:40
Šta znače skraćenice AA, BB, CC... na kremama


Da li se i vama desilo da odgledate reklamu za kremu za lice sa nekakvom skraćenicom za koju pojma nemate šta znači? Znate "to je moja BB - šta-god" mazalica? Pa, evo, razotkrivamo i tu "misteriju".Evo šta znače skraćenice na kremama za lice:

AA krema (Anti-Aging) - kreme protiv starenja kože, najčešće vrlo hidratantne i bogate antioksidansima.

BB krema (Beauty Balm) - balzam za lepotu, krema koja hidrira kožu i smanjuje iritacije, ali ne reguliše problem sa preteranim mašćenjem lica. Ovaj tip kreme odgovara svim tipovima kože.

CC krema (Colour Control) - kreme s ovom oznakom ujednačavaju boju, neutrališu delove kože lica koji su iziritirani i ublažavaju crvenilo. CC kreme čine da ten deluje sveže, jer ujednačavaju teksturu kože. Ne bi trebalo da ih koristite ako imate masnu ili problematičnu kožu.

DD krema (Daily Defence) - kreme s ovom oznakom štite kožu od svakodnevnih loših uticaja, recimo, od sunca, prljavštine iz vazduha i slično. Ipak, ne bi trebalo da ih koristite svakodnevno jer su nešto "teže", pa se može desiti da vam zapuše pore. Namenjene su, pre svega, zreloj koži.

EE krema (Extra Exfoliation) - ove kreme su namenjene dodatnom pilingu. Obnavljaju kožu skidajući površinski sloj mrtvih ćelija, štite od sunca i pružaju dodatnu hidrataciju. Ipak, ne bi trebalo često da ih koristite, a ako imate tanku, osetljivu kožu, nemojte ih koristiti uopšte, piše portal Brightside.

PP krema (Perfect Pink) - koristi se kao podloga za šminkanje. Sadrži mikročestice koje popunjavaju neravnine na koži lica, čime se postiže efekat ujednačene, glatke kože. Namenjene su svim tipovima kože, ali ne mogu da zamene druge proizvode za negu lica, kao što su recimo hidratantne kreme. Ukoliko koristite PP kremu kao podlogu za šminkanje, dobro bi bilo da pre nanošenja šminke stavite i toniranu kremu, jer ćete tako postići najbolji efekat.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak