Priprema za more - preplanuli ten u nekoliko koraka!

Prva 21.07.2019 23:09
Priprema za more - preplanuli ten u nekoliko koraka!


Leti želimo da postignemo zavidno preplanuli ten što pre, međutim zaboravljamo da to treba da ostvarimo bez oštećenja kože!Pre izlaganja suncu uradite nežan piling

Ukoliko ne uklonite mrtve ćelije s kože pre sunčanja, pored toga što će se koža pre guliti, pre će nestati i boja. Zato se obavezno posvetite nežnom pilingu kože pre sunčanja!

Pripremite kožu za sunce

Bilo da je to sportska aktivnost, čitanje knjiga, vožnja biciklom, šetnja, razgovor s prijateljicama na kafi, u pitanju - odaberite da sve to obavljate na suncu. Zašto? Da bi koža upila više vitamina D i postepeno se privikavala za "intenzivnije" sunčanje.
 

Odaberite zaštitni faktor

Ne želite da na sebe stavite kremu za sunčanje s previsokim SPF ili preniskim. Ako je previsok, doćićete kući bledi, s druge strane, ako je zaštitni faktor prenizak, rizikujete ozbiljne opekotine od sunca. Najbolje je da odaberete 30 SPF zaštitni faktor i posvetite se bogatoj hidrataciji kože nakon sunčanja.

Sunčajte se uz bazen ili more

Sneg, voda i pesak su površine koje reflektiraju UV zračenje, čime se povećava izloženost zračenju i ubrzava preplanulost. Ako želite da brzo dobijete preplanuli ten, lezite uz more ili bazen tokom sunčanja.

Isprobajte kokosovo ulje!

Kažu da je kokosovo ulje tajna za lep, taman ten. Odlično je i zbog toga što obnavlja vlagu koju sunce uzima iz vaše kože. Ipak, budite oprezni - ne smete ga nanositi na lice, naročito ako imate problematičnu kožu!

Ne trljajte kožu nakon sunčanja

Nakon što ste razvili lep ten, poželećete i da traje. Da bi se to dogodilo postoje dve stvari koje treba da praktikujete: 1) Nemojte da koristite nikakve agresivne pilinge na koži, jer ćete skinuti gornji sloj pocrnelih ćelija kože i 2) dobro hidrirajte kožu svakog dana!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak