Od naredne godine dijaspora po izvode u konzulate

Dijaspora 20.07.2019 13:11
Od naredne godine dijaspora po izvode u konzulate


Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, razgovarao je sa novopostavljenim konzulima Republike Srbije o novim uslugama iz oblasti matičnih knjiga koje će konzularna predstavništva ubuduće pružati našim državljanima u inostranstvu.Branko Ružić je rekao da će diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Srbije voditi matične knjige u direktno u Registru matičnih knjiga, a u narednom periodu se očekuje i elektronsko povezivanje tih predstavništava sa Registrom.

Dodaje da je jasno koje će to benefite doneti našim građanima, koji su do sada trošili i vreme i novac za nešto što će sada uprava da uradi za njih.

Prema njegovim rečima digitalizacija javne uprave je među prioritetima Vlade Srbije, a njen cilj je da doprinese pružanju visokog kvaliteta usluga našim građanima, i to ne samo u Republici Srbiji, već i van granica naše zemlje.

U tom delu, saradnja sa Ministarstvom spoljnih poslova je u prethodnom periodu bila veoma značajna i dragocena, kazao je Ružić i najavio da će dva ministarstva zajedno raditi na pripremi i informisanju službenika u diplomatsko-konzularnim predstavništvima za rad u Registru matičnih knjiga, kako bi od 1. januara 2020. ova usluga bila dostupna građanima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak