Užas na Novom Beogradu: Autobus putnici smrskao ruku i nogu

Novosti 20.07.2019 12:14
Užas na Novom Beogradu: Autobus putnici smrskao ruku i nogu


Na Novom Beogradu u petak povređena putnica Lj. P. (85) dok je izlazila iz vozila GSP. Vozač na liniji 610 tvrdi da je kasno krenula da izlazi, pa je nije videoU SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u petak oko 12.30 na uglu ulica Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu teško je povređena putnica Lj. P. (85). Dok je izlazila iz autobusa njoj su vrata autobusa gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 610 prignječila ruku, a potom je pala pod autobus, koji joj je prešao preko noge. Oba ekstremiteta su joj gotovo smrskana. Zbrinuta je u Urgentom centru.

Starija putnica pokušala je da izađe iz autobusa na stanici u pravcu ka gradu, ali tačne okolnosti nesreće još nisu utvrđene. Kako kažu očevici, Lj. P. je krenula da izlazi i tom prilikom je ispala iz autobusa, a vozač je krenuo sa stanice.

Šofer, vidno potresen zbog nesrećnog događaja, samo je za "Novosti" kratko prokomentarisao da je putnica kasno krenula da izlazi, a da je on nije video.

Sugrađani koji su se u tom trenutku našli na stajalištu začuli su zapomaganje žene i pritrčali joj u pomoć. Vozač se, prema njihovim rečima, odmah zaustavio, samo metar nakon što je krenuo. U Urgentnom centru potvrđeno je da je reč o teškoj povredi desne ruke i noge.

Užas na Novom Beogradu: Autobus putnici smrskao ruku i nogu

Kako se navodi u saopštenju GSP, nakon sprovedene istrage, ukoliko se utvrdi odgovornost vozača, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

- Iskazujemo najdublje žaljenje zbog nesreće koja se desila na liniji 610 u kojoj je povređena starija putnica - kažu u GSP. - Predstavnici ovog preduzeća sve vreme su bili u Urgentnom centru i čekali informacije o njenom stanju. Lekarska pomoć pružena je i vozaču koji je upravljao autobusom, a koji se trenutno nalazi u stanju šoka. GSP "Beograd" apeluje da svi putnici obrate pažnju  prilikom ulaska i izlaska iz vozila javnog gradskog prevoza.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak