Gnev u Portoriku: Demonstranti opkolili guvernera

Mondo 20.07.2019 11:41
Gnev u Portoriku: Demonstranti opkolili guvernera


Guverner Portorika Rikardo Roselo nalazi se pod opsadom u španskoj kolonijalnoj tvrđavi u San Huanu, koja služi kao njegova rezidencija.Ispred La Frotalese (Tvrđava) ove nedelje su se okuplile slavne ličnosti, motociklisti, konjanici i hiljade drugih Portorikanaca, tražeći da Roselo podnese ostavku zbog niza procurelih poruka u kojima je vređao žene, političke protivnike, pa čak i žrtve uragana "Marija", prenosi AP.

Novi protesti počeli su u petak popodne, kada su radnici predvođeni sindikatima organizovali marš do Tvrđave.

Pridružili su im se konjanici, a zatim i stotine drugih ljudi iz celog grada.

Najavljen je i niz drugih događaja širom ostrva, a u ponedeljak se očekuje veliki protest u San Huanu.

Roselo, koji je držao tri do četiri konferencije za novinare nedeljno, značajno je smanjio pojavljivanja u javnosti, što je intenziviralo pitanje njegove budućnosti.

Od kada je 11. jula prekinuo porodični odmor u Francuskoj i vratio se u Portriko da bi se suočio sa pokretom koji se zalaže za njegovu smenu, on se u javnosti pojavio samo četiri puta i to u strogo kontrolisanim uslovima.

U porukama na aplikaciji "Telegram", Roselo je uputio niz uvreda na račun žena, podsmevao se gojaznom čoveku čiju je sliku postavio, uputio vulgarne komentare na račun homoseksualnosti portorikanskog pevača Rikija Martina.

Postavio je i seriju emotikona sa podignutim srednjim prstom, upućenih Saveznom kontrolnom odboru koji nadgleda finansije Portorika.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak