Francuska i Srbija potpisale 22 sporazuma

N1info 15.07.2019 20:15
Francuska i Srbija potpisale 22 sporazuma


Delegacije Srbije i Francuske potpisale su danas 22 sporazuma, među kojima i sporazum o isporuci raketa 'mistral', kao i izjava o namerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa.Među sporazumima koji su potpisani su sporazum o kinematografskoj delatnosti, kao i sporazum dve vlade o statusu francuske škole u Beogradu.

Potpisani su sporazumi o saradnji Javnobeležničke komore u Srbiji i Visokog saveta javnih beležnika Francuske, kao i komore javnih izvršitelja Srbije i Nacionalne komore javnih izvršitelja Francuske.

Potpisani su sporazumi o saradnji između kompanije Šnajder elektrik i Beogradskog univerziteta, kao i te kompanije i Univerziteta u Novom Sadu.

Potpisan je sporazum o saradnji u oblasti stripa, administrativni sporazum o saradnji u oblasti reforme javne administracije, upravljanja ljudskim resursima i profesionalnom obrazovanju, kao i administrativni sporazum u oblasti sporta.

Potpisan je sporazum o saradnji Ministarstva prosvete, Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Srbiji u borbi protiv predrasuda i diskriminacije u obrazovnom sistemu, kao i sporazum u oblasti nastave francuskog jezika.

Potpisan je sporazum o donaciji EVOFINDER, pismo o namerama između francuske i srpske carine, ugovor o otkupu toplotne energije između Beočista energija i Beogradske elektrane.

Potpisan je ugovor sa kompanijom MBDA o isporuci raketa "mistral", Tehnički sporazum Ministarstva odobren za ugovor sa MBDA.

Potpisana je izjava o namerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa, memorandum između Beogradskog vodovoda i kanalizacije i kompanije Veolia, memorandum o sradnji između RTE i EMS AD.

Potpisan je protokol o namerama između Akuo Energy SAS, IEL OIE Balkan Renewble Energy I Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, protokol o namerama između Preparco i AKUO Energy SAS za finansiranje vetroparka Dasiadi i Protokol o namerama za razvoj projekata dubinske geotermike u Srbiji.    


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak