Skandal trese Makedoniju: Boki 13 uhapšen zbog afere od 8.000.000 evra, u sve umešan i tužilac!

Telegraf 15.07.2019 18:07
Skandal trese Makedoniju: Boki 13 uhapšen zbog afere od 8.000.000 evra, u sve umešan i tužilac!


Javno tužilaštvo za organizovani kriminal otvorilo je istragu protiv Bojana Jovanovskog - poznatijeg kao Boki 13 - i Zokija Kičeca, zbog navodnog primanja nagrade za nelegalan uticaj i pranje novca.- Od 2. maja 2019. godine traje "lov", a sada je otvorena istraga - saopšteno je na konferenciji za štampu koja je oko 16:30h počela u Makedoniji.

Od novembra 2018. do aprila 2019. godine, prvi osumnjičeni - Boki 13 - koristeći svoj uticaj na javnog tužioca, pokušao je da ublaži situaciju u predmetu izvesnog osumnjičenog.

Drugi uhapšeni i osumnjičeni - Zoki Kičec - dogovarao je Bokijeve stalne sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, a dobili su 1.500.000 evra kako bi im pomogli i "olakšali slučaj". Sastanci su, kako se javlja, održani na više različitih mesta.

Prvo su tražili 8 miliona, a potom je dogovoreno 4 miliona evra za isplatu, na rate.

Kada su posumnjali u tajnost sastanaka, prestali su da ih ugovaraju.

Bojan Jovanovski je takođe osumnjičen za pranje novca jer je nezakonito stečen novac koristio za lična zadovoljstva - kako bi kupovao skupocenu odeću, plaćao odmore...

Još uvek nije saopšteno ko je tužilac koji je primao mito.

Boki 13 biće saslušan danas (u ponedeljak, 15. jula), nakon što je uhapšen na granici sa Grčkom - "Bogorodica".IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak