У Војвођанских бригада 11, девет година проблем с канализацијом

Дневник 15.07.2019 17:48
У Војвођанских бригада 11, девет година проблем с канализацијом


Обилне падавине које су захватиле Нови Сад претходних дана изнова су ставиле на муку станаре зграде у Улици војвођанских бригада 11, чије се двориште након сваке кише због дугогодишњег проблема са канализацијом напуни фекалијама.Један од станара, Љубомир Паљић је за “Дневник” истакао да осим страха од могућих инфекција, непријатног мириса, додатног трошка због повећане потрошње воде и вишечасовног сређивања дворишта, као последица свега у сутеренским становима се појавила и влага. Како је рекао, тај проблем постоји већ девет година.

- Овог пролећа имамо стравичне проблеме и то је кулминирало после кише од пре неки дан када је био потребан страшно велики напор да се очисти двориште - казао је Паљић. - После сваке кише чак и после мањег обима падавина буде штете која се огледа у томе да је двориште пуно фекалија изузетно непријатног мириса. Чишћење дворишта тада траје и по неколико сати, а утрошак воде у свему томе је изузетно велик. Незадовољни смо јер су то лоши услови за живот.

Како сазнајемо, Љубомир Паљић се у више наврата због тога обраћао Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација”, а први пут  пре девет година. У том предузећу су му показали пројекат који је као решење предвиђао уградњу мале пумпне станице за двориште, али до тога никад није дошло. 

У Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација” кажу како су урадили пројектно решење за поменуто и друга дворишта која су, како наводе, нивелационо нижа у односу на околни терен у Улици војвођанских бригада.

Како су објаснили надлежни из „Водовода и канализације”, због реконструкције комплетног канализационог слива који се протеже од Грбавице, односно Улице Ласла Гала, до улица Железничке, Васе Стајића, Сремске, Павла Симића, Мике Антића и Војвођанских бригада, канализација је у тим улицама постављена на вишу коту тако да је неколико кућа у Улици војвођанских бригада, тачније дворишних објеката остало неповезано на систем због ове промене.

У том предузећу наводе да су они израдили и пројектно-техничку документацију, али инвестицију нису реализовали због недостатка пара. Поручују да је остало да се у наредном периоду обезбеди новац и проблем реши до краја, али станари тог дворишта стрпљења имају све мање, док незадовољство сваком кишом постаје све веће.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak