Katastrofa: Rim prepun đubreta i lešinara

Mondo 15.07.2019 16:38
Katastrofa: Rim prepun đubreta i lešinara


Gomila đubreta, užasan smrad, lešinari i pacovi "zatrpali" su Rim, zbog čega je izdato zdravstveno upozorenje gradskih službi.Italijanski mediji ističu da je mnoštvo turista prisiljeno da se kreće između prepunih kanti, iz kojih, i oko kojih stoje ostaci ručka, kutije pize, trulo voće i sveostalo štp se baciti može. Sve to privlači pacove, galebove, ali i divlje svinje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Šef gradske kancelarije za zdravstvo Antonio Magi izdao je "higijensko upozorenje", ali je i dodao da bi se ono moglo pretvoriti u upozorenje o opasnosti za zdravlje građana ako se bolesti počnu širiti putem izmeta insekata i drugih životinja, koje jedu sa smetljišta.

Dodatno ogorčenje stanovnika Rima izaziva visoka cena koju plaćaju za to da smeće trune na ulicama.

Grad je 2017. potrošio 597 evra po stanovniku na upravljanje otpadom, što je najviše u zemlji i puno je više nego što za to izdvajaju stanovnici Venecije (353 evra) ili Firence (266 evra).

Drugi problem je što Rimu nedostaje odgovarajuća infrastruktura, jer je od tri gradska smetlišta, jedno zatvoreno, a dva su poslednjih meseci poharali požari. Takođe, dva postrojenja za biološko upravljanje otpadom zatvorena su zbog redovnog održavanja.

Mnigi su zgroženi postojećom situacijom u Rimu, čak je i papa Franjo komentarisao "degradaciju i zapuštenost" glavnog grada Italije.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak