Brojni srpski filmovi na ovogodišnjem festivalu u Puli

Novosti 12.07.2019 23:14
Brojni srpski filmovi na ovogodišnjem festivalu u Puli


U Studentskom programu naći će se i hrvatske premijere dva mlada srpska kratkometražna ostvarenjaU glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg izdanja Pula film festivala nalaze se i filmovi nastali kao manjinske srpske koprodukcije: "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević "Sam samcat" Bobe Jelčića, "Koja je ovo država" Vinka Brešana i "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

U programu hrvatskih manjinskih koprodukcija su i srpski filmovi: "Teret" Ognjena Glavonića, "Reži" Koste Đorđevića i "Šavovi" Miroslava Terzića, kao i srpska manjinska koprodukcija - film "Izbrisana" Mihe Mažinija.

Osim toga, u Međunarodnom programu, u odeljku Europolis biće prikazan film "The Bra" Velta Hajmera, ostvarenje u kome glavnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a u segmentu Popularni film i "Bela vrana" Rejfa Fajnsa, a to je film koji je delimično sniman i u Srbiji i uz učešće naše zemlje.

U Studentskom programu naći će se i hrvatske premijere dva mlada srpska kratkometražna ostvarenja.

U pitanju su "Dinosaurus" Siniše Cvetića i "Šafarikova 19" Lane Pavkov.

Na ovogodišnjem izdanju Pulske filmske akademije učestvovaće i projekat srpskog sitkoma "Mrnjavčevići" Anđele Lazić i Lane Radošević.

Brojni srpski filmovi na ovogodišnjem festivalu u Puli

Najavljeno je da će industrijski deo Pulskog filmskog festivala ovog jula, između ostalih posetiti Miroljub Vučković (FCS), kao i umetnički direktor Palićkog filmskog festivala i filmski producent Nenad Dukić.

Sinoć je u Srpskom kulturnom centru u Puli biće organizovana izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada", priređivača Predraga Živkovića i Marije Racković, povodom 35. godišnjice Zlatne arene koju je Sonja Savić tada dobila za ulogu u filmu "Šećerna vodica", reditelja Svetislava Bate Prelića. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak