Fantastična Hasan srušila 23 godine star svetski rekord

N1info 12.07.2019 15:13
Fantastična Hasan srušila 23 godine star svetski rekord


Holandska atletičarka Sifan Hasan oborila je svetski rekord u trci na jednu milju na mitingu Dijamantske lige u Monte Karlu.Rođena Etiopljanka bila je veoma motivisana da ostvari što bolji rezultat na ovoj trci. Ne samo da je pobedila, već je to uradila u velikom stilu, istrčavši u vremenu 4:12.33, što je vrednost novog svetskog rekorda. Na ovaj način uspela je da pomeri granicu posle 23 godine. Koliko je trka bila brza pokazuju i rezultati ostalih takmičarki. Drugoplasirana Britanka Lora Vajtmen postavila je lični rekord sa 4:17.87, a svih 12 takmičarki istrčale su najbolje rezultate ove sezone. Pored Sifan Hasan još tri takmičarke Kanađanka Gabrijela Debi-Staford, Marokanka Rababe Arafi i Vini Nanijondo iz Ugande postavile su nove nacionalne rekorde.

Izuzetno zanimljiva bila je trka na 100 metara za atletičare. Trijumfovao je Džastin Getlin sa rezultatom 9.91, ispred dvojice zemljaka Noe Lajlsa (9.92) i Majkla Rodrigesa (10.01). Kod dama na 200 metara slavila je Šuni Miler-Uibo sa Bahama sa rezultatom 22.09, što joj je najbolji rezultat sezone, ispred Ilejn Tompson i Dafne Shipers iz Holandije sa svojim najboljim rezultatom sezone 22.45.

Na duplo dužoj distanci, ali kod atletičara slavio je, takođe predstavnik Bahama Stiven Gardnier sa 44.51. Odličan rezultat zabeležio je atletičar iz Slovenije Luka Janežič, koji je bio četvrti sa najboljim rezultatom ove godine 45.76. Od takmičara iz regiona Hrvatica Ana Šimić bila je četvrta u skoku uvis sa 1.90, dok je Amel Tuka iz Bosne i Hercegovine bio treći na 800 metara sa najboljim rezultatom sezone 1:43.62.

Sledeći miting Dijamantske lige na programu je u Londonu 20. i 21. jula.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak