Pentagon sedam meseci bez šefa

Politika 12.07.2019 22:27
Pentagon sedam meseci bez šefa


Američka agencija AP navodi da sedam meseci od ostavke ministra odbrane SAD Džima Matisa Pentagon i dalje nema zvaničnog šefaAmerička agencija AP navodi da sedam meseci od ostavke ministra odbrane SAD Džima Matisa Pentagon i dalje nema zvaničnog šefa, u trenutku kada se američka nacija suočava sa potencijalnim oružanim sukobom s Iranom, naglašavajući da je ovo najduže čekanje novog ministra u istoriji Pentagona.

Navodi se da je Matis, kada je prošlog decembra podneo ostavku, mislio da će biti potrebno dva meseca za postavljanje njegovog naslednika, a to je u tom trenutku delovalo kao užasno dug period.

Međutim, ni sedam meseci potom još nije potvrđen ni novi zamenik ministra odbrane SAD, a neizvesno je imenovanje drugih zvaničnika na značajnim visokim civilnim i vojnim pozicijama u Pentagonu, što je opet najduže čekanje u novije vreme.

AP navodi da su uzroci ovoga različiti, ali da je bez obzira na sve vakum koji se stvorio u vođstvu Ministarstva odbrane počeo da brine članove Kongresa i druge zvaničnike, pri čemu se javlja osećaj da nešto nije u redu u kritično važnom delu američke vlade u trenutku globalne neizvesnosti, prenosi Tanjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak