Ispovest Mire Škorić: Pobedila rak posle 15 godina

Mondo 11.07.2019 13:21
Ispovest Mire Škorić: Pobedila rak posle 15 godina


Naša poznata pevačica Mira Škorić (49) je 15 godina vodila bitku sa rakom štitne žlezde, retkim i podmuklim karcinomom koji se otkriva tek u poodmakloj fazi. Posle četiri operacije i velike borbe, konačno je pobedila bolest!U ispovesti za "Informer" pevaćica kaže da sumnja da je karcinom dobila od posledica NATO bombardovanja i spremna je da se pridruži tužbi koju država sprema protiv ovog vojnog saveza. Obolelima savetuje da se nikada ne predaju i da ne padaju u depresiju i ne sažaljevaju sebe.

"Uvek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam... I sad se naježim kada se setim tog perioda pre nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice", priseća se ona.

"Govorila sam sebi da je to nemoguće, da nije tačno da sam bolesna. Ipak, od tog trenutka sam rešila da zdravlje stavim na prvo mesto i promenim život iz korena. Nakon što su mi eminentni stručnjaci na onkologiji uradili sve detaljne analize, usledila je prva operacija. Trajala je šest sati, zatim je urađena biopsija, a rezultati nisu bili nimalo dobri. Metastaze su bile uzele maha"

KRILA BOLEST OD PORODICE

"U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smejem. Nisam znala kako drugačije da odreagujem. Odlučila sam da lečenje koje je usledilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i stalno je bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno, stalno se raspitivala da li sam dobro, kakvo mi je zdravlje. Redovno sam joj se javljala na telefon iz bolničke sobe i pravila se kao da je sve super, da se spremam za koncert. A zapravo ništa nije bilo kako treba".

Od 2004. godine do danas, Škorićeva je operisana čak četiri puta i kako kaže, prošla je kroz sve ono kroz šta prolaze ljudi oboleli od raka.

"Za sve to vreme, nikada nisam odustajala, nikad se nisam predavala, kukala i sažaljevala sebe. Mislim da me je to spaslo. Ubedila sam sebe da sam u redu, da je bolest prolazni problem koji ću pobediti i da moram da živim normalno kao i do sada. Ja sam prirodni borac i drugačije nisam ni mogla".

Ona je istakla da sumnja da je osiromašeni uranijum iz NATO bombi povezan sa njenom bolešću.

"Rak štitne žlezde se dobija od radijacije i zato moje sumnje nisu bez osnova. I spremna sam da učestvujem u tužbi protiv NATO ako država utvrdi  vezu između bombardovanja i povećanog broja obolelihod karcinoma. I ne samo što bih ih tužila, već bih naterala sve one koji su nas trovali da dođu u Srbiju i obiđu malo dečje onkološko odeljenje klinike, da vide šta su nam uradili".

SADA JE DOBRO

Škorićeva je za "Informer" rekla da se posle 15 godina borbe, bolest povukla.

"Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni reč, da nije drugih obolelih, kojima bih možda mogla da pomognem".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak