Radost na Zvezdari: Obnovljeno igralište za klince u Učiteljskom naselju

Kurir 11.07.2019 10:51
Radost na Zvezdari: Obnovljeno igralište za klince u Učiteljskom naselju


U Učiteljskom naselju, na Zvezdari otvoreno obnovljeno dečje igralište, izgrađeno u skladu sa svim bezbednosnim propisima, odnosno po najnovijem Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta i parkova.U rekonstrukciju je uloženo šest miliona dinara, a radovi su izvedeni po najsavremenijim standardima kako bi se eventualno povređivanje dece svelo na minimum, istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je otvorio igralište u Ulici Jelene Mioč. 

Igralište je ograđeno, ispod rekvizita se nalazi gumena podloga, a omogućen je pristup kolicima. Prostire se na 1.500 kvadratnih metara, sa rekvizitima namenjenim deci od dve do četiri, odnosno pet do 12 godina. 

Postavljeno je devet klupa, travnjak je obnovljen, a zasađene su i nove biljne vrste. Radojičić je istakao da je za Grad važno da postoji što veći broj uređenih igrališta, jer je u današnje vreme veoma bitno da deca imaju uslove da provode vreme van kuće, uz što više fizičke aktivnosti. 

Izneo je podatak da je od početka 2018. godine "Zelenilo-Beograd" izgradilo ili rekonstruisalo 47 dečjih igrališta. U toku ove godine, planirano je uređenje ukupno 28 igrališta, od kojih se trenutno radi na 10, dodao je gradonačelnik.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak