Stefanović: Nisam, niti ću biti kandidat za predsednika SNS

Novosti 11.07.2019 09:21
Stefanović: Nisam, niti ću biti kandidat za predsednika SNS


Stefanović je istakao da je za njega Aleksandar Vučić najbolji predsednik i da bi bilo izlišno tražiti lošije rešenjeMinistar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije niti će biti kandidat za predsednika te stranke i istakao da je za njega Aleksandar Vučić najbolji predsednik i da bi bilo izlišno tražiti lošije rešenje.

Stefanović je za televiziju Prva rekao da je za njega Vučić predsednik SNS i da ne vidi boljeg od njega.

"Što se mene tiče, tu se priča završava. Lično, niti sam bio kandidat, niti sam danas, niti ću to biti. Mnogo puta sam to demantovao. Nisam neko ko će biti predsednik SNS, moja politička karijera je vezana za Vučića, ono što radi u potpunosti podržavam i mislim da ne postoji bolji kandidat za to mesto", rekao je Stefanović.

On je rekao da će se videti šta će se desiti do decembra i izborne skupštine SNS, navodeći da čvrsto veruje da u SNS ne postoji bolji kandidat od Vučića za predsedničko mesto.

"Ne samo zbog SNS, već i zbog Srbije. To je dobro za Srbiju, jer je jaka SNS promenila lice Srbije, pomogla da se izborimo sa kriminalom i korupcijom, da zemlja ekonomski napreduje", rekao je Stefanović.

Upitan da li će preuzeti odgovornost ukoliko se od njega bude tražilo da bude predsednik SNS, Stefanović je odgovorio da "ne može ništa da se traži od njega".

"Ja sa predsednikom imam otvoren odnos, on zna šta ja mislim, a pošto objektivno ne postoji bolji od njega, bilo bi izlišno tražiti lošije rešenje", rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da bi trebalo da se povuče s čelnog mesta u stranci.

Vučić je juče ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.

Mediji su preneli da u igri za naslednika Aleksandra Vučića na čelu SNS trenutno kao najozbiljniji kandidati figuriraju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada i potrpedsednik stranke Miloš Vučević.

HELIKOPTERI ZA DVE-TRI NEDELjE U PUNOJ UPOTREBI

Novi helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova "Erbas H-145" biće u punoj upotrebi za dve do tri nedelje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Što se tiče helikopterske jedinice MUP ona će dobiti ukupno četiri “Erbas H-145” najmodernija helikoptera, koji se za sada koriste samo u policijama Francuske i Nemačke, kao najrazvijenijim zemljama Evrope", izjavio je Stefanović za TV Prva.

Podseća da su na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu već sletela dva helikoptera, da se treći očekuje krajem jula ili početkom avgusta, a četvrti početkom iduće godine.

"Kada sam razgovarao sa pilotima MUP-a, video sam da su mnogo zadovoljni, jer ovi helikopteri omogućavaju let u noćnim uslovima, svim meteo uslovima, imaju radare. Ovo je zaista poslednja reč tehnike i drago mi je da naša policija nakon 40 godina može da vidi modernizaciju u ovoj oblasti", rekao je Stefanović.

Pored "Erbasova", sklopljen je i ugovor za tri transportna helikoptera, "super pume", kojima će, kako kaže, biti olakšan transport kako policajaca, tako i specijalaca, a helikopteri će olakšati i spasilačke akcije.

"Vi znate da policija to uvek radi, dolazi do unesrećenih, dolazi do onih kojima treba hitna medicinska pomoć. Jedan od helikoptera imaće u sebi najsavremenije medicinske uređaje, koji će pomagati lekarima u transportu svih onih koji su povređeni", izjavio je ministar.

Prema njegovim rečima, helikopteri su u poslednjoj fazi procedure montaže unutrašnje opreme, što se odnosi i na medicinsku opremu, ali i na opremu za noćno osmatranje.

Ministar dodaje da će helikopteri biti opremljeni i FLIR (Forward looking infrared) kamerama, koje se koriste za noćno osmatranje.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak