Velike promene od jeseni: 15 zakona za bolji život

Mondo 11.07.2019 09:09
Velike promene od jeseni: 15 zakona za bolji život


Skupština Srbije bi na jesen trebalo da usvoji 15 novih zakona koji će unaprediti položaj građana.Ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je za "Politiku" rekao da su to važni zakloni jer jačaju i odgovornost i odnos države prema građanima.

"Mi pokrivamo najsloženije probleme koji se nalaze u zemlji. Tu su propisi o socijalnoj zaštiti, socijalnim kartama, finansijskoj podršci porodicama sa decom, agencijskom zapošljavanju, socijalnom preduzetništvu, borcima, rodnoj ravnopravnosti, antidiskriminaciji...", rekao je Djorđević.

Kako je precizirao, jedan od zakona će predvideti uvođenje dečijeg ombudsmana, što do sada nije postojalo.

Na pitanje kako uticati na mlade da ostanu u zemlji i ne traže posao u inostranstvu, Đorđević je ukazao da Koordinacioni tim za ekonomske migracije radi i da pitanje ekonomskih migracija nije samo pitanje Srbije, tako da će u rešavanje tog problema biti uključeni i strani eksperti.

"Prvo se očekuje donošenje strategije, a zatim i akcionog plana. Ono što se iskristalisalo kao nedostatak jeste ekonomska strategija Srbije koja mora da bude celovita i da obuhvati duži vremenski period, najmanje 30, a optimalno 50 godina unapred", kazao je Đorđević.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak